receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Domácí hořčice

Pokud se Vám zdá, že na českém trhu není kvalitní hořčice, máme pro Vás řešení. Většina hořčic obsahuje barviva, stabilizátory, žluté barvivo (která, má podezdření na karcinogenní vlastnosti), cukry. Kvalitní hořčice jsou zahraniční, ale zase jsou značně dražší. Vyplatí se udělat hořčici doma.

Spaříme horkou vodou hořčičná semínka (asi jeden sáček) v poměru 80% žlutých a 20% černých (pokud černá neseženete nevadí), propláchneme, necháme okapat a dáme do mixeru. A zalijeme vařící vodou. Přidáme jednu lžičku mandlového másla nebo kapičku kvalitního za studena lisovaného oleje, jednu lžičku umepasty, kterou můžeme nahradit solí a kvalitním octem. Mixujeme minimálně 15 minut, aby byla jemnější chuť. Podle potřeby přidáváme vodu. Jakmile je hořčice rozmixovaná, nechá se zchládnout a je připravena.

Originální recept pro Vás a Vegetarian.cz připravil pan Milan Dvořák